Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Voit
    Elegance
    • 2010
    • 816

Zamieszczone przez looker
    (...)
    Jeżeli jedyny problem to nazbieranie śmieci to może powrót do ustawień fabrycznych raz na jakiś czas załatwi sprawę ?
    (...)
    Zamieszczone przez Voit
    (...)
    ...Niby można przywracać ustawienia fabryczne, ale po co? To dość upierdliwa czynność.
    (...)
    (...)Zbyt konserwatywny jestem i nie lubię ciągłych zabaw z systemem, szukania i instalowania aplikacji etc. Telefon ma mi od pierwszego dnia, po podstawowych personalizacjach służyć w pełni do komunikacji.
    (...)

...Pozostając przy Androidzie nie pozbywasz się problemu zamulającego się systemu.
    Ponadto rezygnujesz z Dual SIM, a to naprawdę bardzo wygodne rozwiązanie. Wiem bo mam.
    Teraz wracasz do punktu wyjścia...

[ Dodano: Czw 08 Paź, 15 18:25 ]
    Zamieszczone przez kapi
    (...) a jak potrzeba to jednym klikiem pamięć wyczyszczona i znów jest czysty
    (...)
    Co jest czyste?
    Klikasz i ubijasz procesy w tle, które zżerają pamięć.
    Zatrzymane procesy uruchamiają się na nowo i zżerają pamięć dokładnie tak jak wcześniej...
    Sprawdź sobie ile śmieci pracuje w tle.
    Nie panujesz nad tym.

Komentarz

• Kejup
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 533

Hejka!
      Nie wiem czy było ale mam pytanie czy ktoś porównywał LG G4 vs LG G3 32gb?
      Muszę kupić nowy telefon bo ten mi zdycha a że miałem nie dawno urodziny to żonka chce mi sprezentować jakiegoś pierdofona i nie wiem co wybrać różnica w cenie tych dwóch to ok 400pln i zastanawiam się czy warto dołożyć?
      Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
      Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• pskosz
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 703

Panowie , a co sądziecie o LG Magna ??
        pozdrowienia

Komentarz

• tomekjmopl
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1187
          • Opel
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

tomekjmopl, też o mało nie stałem się posiadaczem używanego Huawei'a (Honor 6) - już miałem jechać go obejrzeć do sąsiedniego miasta. W ostatniej chwili zrezygnowałem bo poczytałem o "dziwnej" nakładce tej firmy - zbyt podobna jest do OS i WM8...
          Ano widzisz, każdy ma swój gust - mi się akurat ta nakładka podoba, na pewno bardziej niż szajsungowa :wink: I podobna to jest prędzej do IOS-a, żadnych kafelek nie widziałem u siebie ...

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A ja opowiem moją historię z firmą Apple. W skutek nieszczęśliwego upadku uszkodziłem iphona 5S. Zgłosiłem się z telefonem do Apple Genius Bar na wycenę naprawy. Okazało się,że telefonu nie można naprawić można go wymienić na nowy za 249,01 Euro.( dzisiaj już 279 Euro) Fajnie zgłaszam szkodę do ubezpieczalni która sugeruje mi wysłać im fakture za wymianę telefonu na nowy. Dziś jade sobie blisko 100km ( drugi raz bo za pierwszym razem byłem na wycenie) płacę kolejny raz za parking 12 euro ( 2euro za 21minut parkowania ) i obok mnie siedzi chłopak z podobną historią. Dostał Iphona ale telefon był w jakimś dziwnym opakowaniu. Wzbudza to moją czujność i zaczynam szukać po necie o co chodzi. http://myapple.pl/forums/topic/23145...miana-na-nowy/ czyli mogą mi wcisnąć refurba? Pytam wiec pracownika czy ta wymiana to refurb .Słyszę ,że nie to nowy telefon.W 100% nowy no hm.. eh.. hm... 99% nowych części jest w nim.Co? :? Czyli to nie jest nowy telefon? To jest nowy telefon. :shock: Myślę nowy telefon z sprawdzonymi nowymi częściami w 99% dla mnie to nie nowy skoro nie jest 100% nowy :| Ale myślę skoro ma mieć 12 miesiecy gwarancji jak nowy to niech bedzie. Pytam więc czy telefon otrzymam z 12 miesięczną gwarancją skoro to nowy telefon. Odpowiedz brzmi nie telefon ten ma 90 dni gwarancji. :shock: No to skoro to jest nowy telefon dlaczego tylko 90 dni a nie 12 jak pełnowartościowy nowy telefon w oryginalnym pudełku. nie otrzymałem odpowiedzi... czyli w przyszłym tygodniu znów muszę jechać do ubezpieczyciela wyjaśniać ,że biorąc takiego Iphona 5s otrzymam "nowy" choć moim zdaniem nie do końca nowy telefon z gwarancją 90 dni na co zgodzić się nie mogę. Ponieważ mój abonament trwa jeszcze niecały rok i tyle mam gwarancji na obecny uszkodzony telefon.Za który dałem 666euro.(płacac abonament do końca umowy)
            Myślałem, że Apple to bardziej profesjonalna firma.

Komentarz

• BADYL
              RS
              • 2011
              • 2396
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

shok, daj znać jak zakończyła się ta historia...jestem ciekaw bo w sumie w chuja sobie lecą!
              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• dudek_t
                L&K
                • 2008
                • 1421

Shok... nie wiem Co się dziwi. Tak jest od zawsze. Refub to praktycznie nowy telefon. Jest w 100% sprawny, bateria także. O co caman? Która firma da Ci rok gwarancji na telefon po wymianie?

Komentarz

• shok
                  RS
                  • 2009
                  • 2070
                  • Octavia I (1U2)
                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Dobrze to ujołeś praktycznie nowy a NIE-nowy "a prawie robi wielką róznicę" Caman o to,że ja nie miałem ochoty wymieniać na coś prawie nowego z 90 dniami gwarancji a na coś 100% nowego z gwarancją niekrótszą niż mój obecny telefon . Chciałem produkt z gwarancją na taki sam okres jaki posiadam obecnie. Dwa gdyby to było nowe jako nowe to miałoby 12-24 miesiące gwarancji a nie 90 dni tak mi się bynajmniej wydaje. Gdybym wiedział,że to coś ma 90 dni gwarancji to bym sobie głowy tym nie zawracał i wysłał samą fakturę zakupu a tak ubezpieczalnia teraz zaparła się i chcą mi zwrócić kasę tylko do wyżej wspomnianej kwoty.

Komentarz

• dudek_t
                    L&K
                    • 2008
                    • 1421

Zamieszczone przez shok
                    Dobrze to ujołeś praktycznie nowy a NIE-nowy "a prawie robi wielką róznicę" Caman o to,że ja nie miałem ochoty wymieniać na coś prawie nowego z 90 dniami gwarancji a na coś 100% nowego z gwarancją niekrótszą niż mój obecny telefon . Chciałem produkt z gwarancją na taki sam okres jaki posiadam obecnie. Dwa gdyby to było nowe jako nowe to miałoby 12-24 miesiące gwarancji a nie 90 dni tak mi się bynajmniej wydaje. Gdybym wiedział,że to coś ma 90 dni gwarancji to bym sobie głowy tym nie zawracał i wysłał samą fakturę zakupu a tak ubezpieczalnia teraz zaparła się i chcą mi zwrócić kasę tylko do wyżej wspomnianej kwoty.
                    Primo: w tym przypadki "prawie" nie robi praktycznie żadnej różnicy.
                    Secundo: "kupujesz" towar na preferencyjnych warunkach i w zamian za to masz krótszą gwarancję. Chcesz mieć rok - kup normalnie.

Komentarz

• crom.de
                      RS
                      • 2012
                      • 1545
                      • Superb II (3T4)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Panowie są tutaj spece którzy może mi pomogą, bo Google nie ma odpowiedzi jednak na osobny wątek szkoda śmiecić. Dostałem Samsunga A3 i ma on następującą przypadłość: niektóre strony jak i sklep Google funkcjonują tylko na mobilnym internecie :roll: mój Sony jak i jabłko żony otwierają dokładnie te same strony na Wifi bez problemu. Wtf?!
                      - Superb
                      - Panda 1.2

Komentarz

• RABIN
                        Rider
                        • 2009
                        • 450
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

crom.de, u mnie nic takiego nie występuje wszystkie strony otwieraja sie po wifi jak i na mobilnym necie

Komentarz

• crom.de
                          RS
                          • 2012
                          • 1545
                          • Superb II (3T4)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

RABIN, coś jednak musi być na rzeczy. Myślałem, że to McAfee który jest zainstalowany jednak wtedy na mobilnym też by blokował. Te strony niby się ładują, ale to nie ma końca (a nie są jakieś zaawansowane). Zaś Google Play wywala przekroczenie czasu połączenia...
                          - Superb
                          - Panda 1.2

Komentarz

• tomekjmopl
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1187
                            • Opel
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja właśnie wypierdzieliłem McAffiego po dwóch miechach używania - badziewie wysyłało jakieś sms-y do Stanów bez mojej wiedzy, za które potem przychodziło mi bulić

Komentarz

• owoc
                              Elegance
                              • 2013
                              • 962
                              • Octavia III (5E3)
                              • DPCA 1.5 TSI 150 KM

Koledzy kto mi powie który jest lepszy Note 4. Czy N910F czy N910C. Bo dla mnie są jednakowe poza innym procesorem w sensie producenta.

PIS to kretyni

Komentarz

• RABIN
                                Rider
                                • 2009
                                • 450
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

crom.de, na jakiej przegladarce to sie dzieje?

Komentarz

• crom.de
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 1545
                                  • Superb II (3T4)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

RABIN, na Chrome. Z tej wbudowanej od razu zrezygnowałem.
                                  - Superb
                                  - Panda 1.2

Komentarz

• czto
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 546
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez owoc
                                    Koledzy kto mi powie który jest lepszy Note 4. Czy N910F czy N910C. Bo dla mnie są jednakowe poza innym procesorem w sensie producenta.
                                    Ja bym brał zdecdowanie N910C z Exynosem.
                                    2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                                    2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                                    2009 Renault Clio MTV 1.4
                                    2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                                    2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• owoc
                                      Elegance
                                      • 2013
                                      • 962
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • DPCA 1.5 TSI 150 KM

To jeszcze jedno pytanie. Note 4 czy sony Z5? Co lepiej? Note większy a sony nowszy. Parametry podobne prócz aparatu na korzysć Sony

PIS to kretyni

Komentarz

• czto
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 546
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Note4, sprawdzony, SoC daje rade no i wiadomo, rysik.
                                        Z5, to taka świeżunia, cena na razie zabija i nie wiadomo co z chorobami wieku dziecięcego. Poza tym Snap810, który lubi się trochę podgrzać. Z5 compact ma problemy z dotykiem, co będzie w większym bracie trudno powiedzieć. Zatem, z Z5 bym trochę poczekał, ale to twoja decyzja.
                                        2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                                        2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                                        2009 Renault Clio MTV 1.4
                                        2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                                        2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• owoc
                                          Elegance
                                          • 2013
                                          • 962
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • DPCA 1.5 TSI 150 KM

czto, Wziąłem Sony Z5. Sprzedam go i kupię Note 4 w sieci bo w t-mobile sie z note 4 wycofali i już nie mają

PIS to kretyni

Komentarz

• RABIN
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 450
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

owoc, ten Z5 to ponoć fajny kaloryfer jest , kumpel go testował u siebie na punkcie i kilka razy leko go zgrzał

[ Dodano: Pią 23 Paź, 15 09:30 ]
                                            To tym razem ja zapytam
                                            szukam telefonu dla małżonki wymagania:
                                            wyświetlacz 4,5 do max 5"
                                            dobry aparat
                                            system bez znaczenia
                                            do wydania 700-750zł - tel musi być nowy

sam mam samsunga A3 i dla mnie jest super
                                            ja stawiam na nokie lumnie 735 lub na A3 macie jakieś inne propozycje chętnie poczytam

Komentarz

• Nexus6
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4847
                                              • Volkswagen

Zamieszczone przez owoc
                                              czto, Wziąłem Sony Z5. Sprzedam go i kupię Note 4 w sieci bo w t-mobile sie z note 4 wycofali i już nie mają
                                              Chetnie zamienię Note4 na Z5 :diabelski_usmiech
                                              With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• BADYL
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2396
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

RABIN, HTC 620 myślę, że żonie by przypasił kasowo nawet taniej niż zakładasz

[ Dodano: Pią 23 Paź, 15 21:09 ]
                                                albo LG G2 starszy flagowiec LG ale z fajnymi parametrami...porównywalne s Samsungiem S4
                                                nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• micrusec
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 559

A ktoś bawi się LG G FLEX2 ?

Komentarz

• shok
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2070
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

BADYL, historia skończyła się tak. Zabrałem tego 5S z 90 dniami gwarancji zapłaciłem 279Euro (mojego zostawiłem) a ubezpieczalnia miała mi dać extra papier z gwarancją na ten nowy telefon. Kasę oddali ale obiecanej gwarancji już nie. W poniedziałek muszę tam dzwonić gdzie moja obiecana gwarancja na prawie rok. Gdyby taka sytuacja się powtórzyła brałbym od razu nówkę w sklepie a tak jeżdżenie i proszenie się.

[ Dodano: Sob 24 Paź, 15 06:38 ]
                                                    Mam takie pytanie ile wam idzie internetu. Ja kiedyś miałem 2 GB teraz mam 3GB i nie wiem czemu mimo iż przestałem już oglądać filmiki itd to schodzi mi go coraz więcej. Czy przeglądarka np. safari ma wpływ na "zużywanie" internetu? Dodam,że taki stan rzeczy zauważyło już kilku moich znajomych.
                                                    W domu wiadomo wifi.

Komentarz

Pracuję...